Red Hats Limbourgh
What Fun ? Whose Fun ? Girls just want to have fun !
Uitnodiging  14 jaar Royal Limbourgh High Tea
Lieve Queens en het Adellijk Gevolg van Nederland en België, Al vele jaren organiseren de dames van de Red Hats Limbourgh uit Roermond op de tweede donderdag in mei een bijzondere Royal High Tea voor alle Red Hatters uit heel Nederland en België. Altijd was de Royal Limbourgh High Tea verbonden met het één of andere thema en dachten we vier jaar geleden met ons 10 jarig jubileum met het Maastrichts Salon Orkest het absolute hoogtepunt bereikt te hebben en daarmee een fantastische periode af te sluiten. Vanuit vele uithoeken van het land werd mij destijds gevraagd om als het enigszins mogelijk was om toch gehoor te geven om nog een paar jaar door te gaan en dat hebben we geweten. Met ons thema “a Gipsy serenade” met de Hajra Gipsies werd het afgelopen jaar 2018 met ruim 160 dames vanuit 32 chapters weer zo een daverend succes, dat ook een komend feestje niet mag uitblijven en hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken om toch opnieuw een onderwerp te bedenken voor weer een ongeëvenaard feestje op donderdag 9 mei 2019 op kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch Roermond.
Rhum and Koka Cola Working for the Yankee Dollaaaar
Programma
11.00 – 12.30 uur: ontvangst met koffie en gebak 12.00 – 13.00 uur: kopje soep en sandwiches 13.00 – 15.00 uur: Andrews Darlings - Stars on 45 15.00 – 17.30 uur: Royal Limbourgh High Tea inclusief een glas Kir Royal. Tot minimaal 18.00 uur nog de mogelijkheid voor een borrel aan de bar. De prijs voor deze bijzondere High Memory Tea bedraagt slechts € 37,50 p.p. Overige dranken kunnen aan de bar worden gehaald voor eigen rekening middels consumptiemunten @ 2,00 per stuk. Eén van onze dames zal zich bezig houden met de uitgifte van deze munten. Niet gebruikte munten kunnen na afloop weer ingewisseld worden. 1 munt voor frisdrank of bier, 2 munten voor een glas rode of witte wijn, 3 munten voor een glas Kir Royal of mousserend.
Locatie: Landgoed Kasteel Daelenbroeck Kasteellaan 2 6075 EZ Herkenbosch / Roermond Tel: 0475 53 24 65 Internet: https://www.daelenbroeck.nl/nl/
Voor Red Hatters buiten Limburg kunnen we beperkt tegen gereduceerde prijs een luxe split level hotelkamer aanbieden op kasteel Daelenbroeck. Standaard kamers kosten normaal 145 per nacht voor een 2 persoonskamer, maar voor de Red Hat Society 115 inclusief ontbijt. Een korting van 30 per kamer. Voor een 1 persoonskamer betaal je 95. Je kunt direct bij het hotel boeken met de vermelding Red Hat Society. Wil je meedoen aan de Royal Limbourgh High Gipsy Tea dan kun je je zo spoedig mogelijk aanmelden bij Queen Annette via het on-line formulier of gewoon met een mailtje. ( queen@redhatlimbostars.nl ) (Tel. 077-4746065) Klik hier voor het on-line aanmelding formulier Aanmelden bij voorkeur per chapter. Meld je je individueel aan, vergeet dan niet de naam te vermelden van welke chapter je lid bent. Zoals het er nu uit ziet, zal er in 2019 geen landelijke RHS conventie worden georganiseerd en denken we dat er daardoor een nog grotere toeloop zal zijn voor onze luxe Royal Limbourgh High Memory Tea dan we in de voorgaande jaren al gewend waren. In eerste instantie zal tot 1 januari 2019 voorrang worden gegeven aan chapters en dames, die onze High Tea het afgelopen jaar bezocht hebben. Bij aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging van deelname of dat je in eerste instantie op de wachtlijst geplaatst wordt. Mocht je in eerste instantie op de wachtlijst komen, dan beginnen we vanaf begin januari 2019 met het wegwerken hiervan. Het afgelopen jaar waren 162 dames van 32 chapters aanwezig en was er dus nog plaats voor ongeveer 60 dames. Ook als je het afgelopen jaar niet op de High Tea aanwezig was, aarzel dan niet te lang om je aan te melden, want toewijzing gaat op volgorde van binnenkomst. Ervaring leert dat we meestal wachtlijsten kunnen wegwerken. Kasteel Daelenbroeck is bereikbaar met Arriva bus 62 vanaf station Roermond, uitstappen halte Herkenbosch Centrum. Vanaf deze halte is het nog een wandeling van ongeveer 10 minuten naar het kasteel. Voor dames die slecht ter been zijn, zullen we vanaf de halte weer een pendeldienst organiseren. Het is even afwachten hoe het openbare vervoer zich ontwikkelt. We zullen jullie hier later over informeren. Kom je met de auto dan kun je gratis bij het kasteel parkeren.
to Tea or Not to Tea Donderdag 9 mei 2019
Tijdens de laatste High Gipsy Tea in 2018 is een bijna 15 minuten lange film gemaakt. Klik hier om deze film te bekijken . Ook zijn er ruim 70 foto’s gemaakt en klik hier om de foto’s te zien . Queen Annette Red Hats Limbourgh Roermond, 7 oktober 2018 www.redhatlimbostars.nl
Eind vijftiger, begin zestiger jaren waren de Andrew Sisters de populairste meidengroep ter wereld. Naast het zingen en optreden tijdens liveshows, radioprogramma’s en speelfilms werden de drie zusters vooral onsterfelijk vanwege hun optredens voor Amerikaanse soldaten gedurende de Tweede Wereldoorlog. Onvergetelijke ballads en swingnummers, die nu nog steeds tot de verbeelding spreken, voerden jarenlang de hitlijsten aan. Na een korte pauze na de oorlog begonnen de zussen opnieuw en toerden veel door de Verenigde Staten en Europa. In Nederland zijn ze gecoverd door The Star Sisters in het Stars On 45-project. Geïnspireerd door The Andrew Sisters en de rond 1983 bekend geworden Stars On 45 Star Sisters is het ons gelukt de Andrews Darlings, een Andrew Sisters coverband uit Rosmalen vast te leggen.
De Andrews Darlings vertolken op nostalgische wijze de muziek uit de 40’er en 50’er jaren. Heerlijke swingmuziek waaronder veel liedjes uit de oorlogs- en bevrijdingstijd. Een big band hebben deze drie dames niet, maar met hun gouden keeltjes, contrabas, drum, sax en gitaar swingen zij de pan uit. Laat je meenemen "on a sentimental journey" en geniet "under the apple tree" van een heerlijke "rum and coca cola" en vele andere hits van The Andrew Sisters die velen van jullie ongetwijfeld zullen kennen.
Hoewel vaker wordt opgemerkt na onze laatste High Tea, dat het steeds moeilijker wordt om de voorgaande te overtreffen, kan ik jullie verzekeren dat ook dit weer een bijzonder hoogtepunt zal zijn in het lange bestaan van de Royal Limbourgh High Tea. Na vele jaren ervaring op verschillende adellijke locaties hebben we ook dit keer opnieuw gekozen voor het romantische Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, vlakbij Roermond, waar we ook vorig jaar te gast waren. Een schitterende locatie met een koninklijke ambiance. Bij mooi weer zal het optreden plaats vinden in de buitenlucht op de prachtige idyllische binnenplaats van het kasteel. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de 14e eeuws authentieke gewelfde ridderzaal. Nergens anders vind je zo een locatie waar buiten of binnen plaats is voor ruim 200 deelnemers. Tijdens de show is de bar gewoon open en is het mogelijk om een drankje te bestellen. Je hoeft niet stil te zitten, maar kan gewoon doen waar je zin in hebt. Dansen, meeklappen, meezingen, kletsen of een wandeling. Alles mag. Stilzitten is er niet bij. De ruimte in de ridderzaal is beperkt en voor het geval dat we bij minder mooi weer hiervan gebruik moeten maken, is het aantal dames die kunnen deelnemen aan dit festijn beperkt tot 220. Omdat we denken dat er voor dit fantastische festijn weer een enorme toeloop zal zijn voor deze unieke Royal Limbourgh High Memory Tea wordt er tot 1 januari 2019 voorrang gegeven aan chapters en dames, die het afgelopen jaar onze High Tea bezocht hebben.