Red Hats Limbourgh
What Fun ? Whose Fun ? Girls just want to have fun !
Uitnodiging 15 jaar Royal Limbourgh High Tea
Roermond, 16 november 2020 Lieve Queens en het Adellijk Gevolg van Nederland en België, Al vele jaren organiseren de dames van de Red Hats Limbourgh uit Roermond op de tweede donderdag in mei een bijzondere Royal High Tea voor alle Red Hatters uit heel Nederland en België. Altijd was de Royal Limbourgh High Tea verbonden met het één of andere thema en dachten we vijf jaar geleden met ons 10- jarig jubileum met het Maastrichts Salon Orkest het absolute hoogtepunt bereikt te hebben en daarmee een fantastische periode af te sluiten. Vanuit vele uithoeken van het land werd mij destijds gevraagd om als het enigszins mogelijk was om toch gehoor te geven om nog een paar jaar door te gaan en dat hebben we geweten. Met ons laatste thema een tribuut aan de Andrew Sisters werd het vorig jaar 2019 met ruim 220 dames vanuit 40 chapters weer zo een daverend succes, waarbij we zelfs voor het eerst, op kasteel Daelenbroeck, vanwege het weer, naar binnen gingen in de ridderzaal en aangrenzende 14e eeuwse gewelven. Het blijft echter altijd onze voorkeur om het feestje buiten te laten plaats vinden op de romantische binnenplaats op de voorburcht van het kasteel. Helaas is ons 15-jarig jubileum dit jaar, door alle corona perikelen en maatregelen, in het water gevallen, maar we hebben besloten om, wat dan ook, ons 15- jarige (laatste) Royal Limbourgh High Tea te vieren. We doen het samen met een chapter uit Brabant, die voornemens zijn om de jaarlijkse landelijke High Tea in de toekomst voort te zetten. Wie dat is ?? We maken dat op ons komend feestje bekend.
Programma
11.00 – 12.30 uur:	ontvangst met koffie en gebak 12.00 – 13.00 uur:	kopje soep en sandwiches 13.00 – 15.00 uur:	Ragtime Rumours – Don’t stop the train. 15.00 – 17.00 uur: 	Royal Limbourgh High Tea inclusief een glas Kir Royal.  Tot minimaal 18.00 uur nog de mogelijkheid voor een borrel aan de bar. De prijs voor deze bijzondere High            Tea bedraagt slechts € 36,50 p.p. Overige dranken kunnen aan de bar worden gehaald voor eigen rekening middels consumptiemunten @ € 2,00 per stuk. Eén van onze dames zal zich bezig houden met de uitgifte van deze munten. Niet gebruikte munten kunnen na afloop weer ingewisseld worden. 1 munt voor frisdrank of bier, 2 munten voor een glas rode of witte wijn, 3 munten voor een glas Kir Royal of mousserend.
Locatie: Landgoed Kasteel Daelenbroeck Kasteellaan 2 6075 EZ Herkenbosch / Roermond Tel: 0475 53 24 65 Internet: https://www.daelenbroeck.nl/nl/
Voor Red Hatters buiten Limburg kunnen we beperkt tegen gereduceerde prijs een luxe split level hotelkamer aanbieden op kasteel Daelenbroeck. Standaard kamers kosten normaal 145 per nacht voor een 2 persoonskamer, maar voor de Red Hat Society 115 inclusief ontbijt. Een korting van 30 per kamer. Voor een 1 persoonskamer betaal je 95. Je kunt direct bij het hotel boeken met de vermelding Red Hat Society. Wil je meedoen aan de Royal Limbourgh High Ragtime Tea dan kun je je zo spoedig mogelijk aanmelden bij Queen Annette via het on-line formulier of gewoon met een mailtje. ( queen@redhatlimbostars.nl ) (Tel. 077-4746065) Klik hier voor het on-line aanmelding formulier Aanmelden bij voorkeur per chapter. Meld je je individueel aan, vergeet dan niet de naam te vermelden van welke chapter je lid bent. Bij aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging van deelname of dat je in eerste instantie op de wachtlijst geplaatst wordt. Mocht je in eerste instantie op de wachtlijst komen, dan beginnen we vanaf begin februari 2021 met het wegwerken hiervan. Het afgelopen jaar waren 220 dames van 40 chapters aanwezig. Ook als je het afgelopen jaar niet op de High Tea aanwezig was, aarzel dan niet te lang om je aan te melden, want toewijzing gaat op volgorde van binnenkomst. Ervaring leert dat we meestal wachtlijsten kunnen wegwerken. Kasteel Daelenbroeck is bereikbaar met Arriva bus 62 vanaf station Roermond, uitstappen halte Meinweg. Vanaf deze halte is het nog een wandeling van ongeveer 10 minuten naar het kasteel. Voor dames die slecht ter been zijn, zullen we vanaf deze halte weer een pendeldienst organiseren. Het is even afwachten hoe het openbare vervoer zich ontwikkelt. We zullen jullie hier later over informeren. Kom je met de auto dan kun je gratis bij het kasteel parkeren.
to Tea or Not to Tea Donderdag 9 september 2021
De laatste jaren is er iedere keer een bijzondere film gemaakt, waar je goed de sfeer van de Royal Limbourgh High kan proeven: 2019 Memory Tea met de Andrew Darlings – binnen in de ridderzaal. 2018 Gipsy Tea met de Hajra Gipsies – buiten op de binnenplaats van de voorburcht. 2017 Flamenco Tea met Patricia Pardo - buiten op de binnenplaats van de voorburcht. 2016 Petticoat Tea met Mike imiteert Elvis Presley – buiten op de binnenplaats. 2015 Strauss Tea met Maastrichts Salon orkest – buiten op de binnenplaats. Queen Annette Red Hats Limbourgh www.redhatlimbostars.nl
Hopelijk zijn het komend jaar de meeste corona maatregelen van de baan en hopen wij de 15e Royal Limbourgh High Tea toch weer te kunnen organiseren op kasteel Daelenbroeck op donderdag 9 september 2021.
Zoals het er nu uitziet, zal de 15e Royal Limbourgh High Tea, de laatste zijn in de vele jaren dat Limburg voor dit feestje heeft gezorgd en we kunnen alvast verklappen, dat deze High Tea weer een absoluut hoogtepunt zal zijn. En zoals ze zeggen op een hoogtepunt moet je stoppen. Ragtime is een Afro-Amerikaanse invloed op de New Orleans jazz uit het begin van de vorige eeuw, die echter haar hoogtepunt bereikte bij de dixieland orkesten uit de vijftig en zestiger jaren. Wie herinnert zich niet de bekende Dutch Swing College Band.
Don’t stop the train …
Op onze zoektocht naar een geweldige afsluiting voor 15 jaar Royal Limbourgh High Tea, zijn we gestuit op de Ragtime Rumours uit Beesel. Deze ragtime band is vorig jaar in Noorwegen uitgeroepen tot beste soul band van Europa en we halen dus hiermee de absolute top mee in huis. Een Belgische journalist schreef zelfs dat bij het dorp Beesel de Mississippi door de Maas stroomt. Een energieke mix van old- skool ragtime, gipsy-jazz en roots/blues, gespeeld met een rock-'n-roll-attitude: "Rag’ n Roll! Zij treden normaliter op door heel Europa, w.o. Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië op, maar met de hulp van één van onze dames,
die toevallig buren zijn, zijn zij bereid om bij uitzondering en betaalbaar voor de Red Hat Society op donderdag 6 mei 2021 naar kasteel Daelenbroeck te komen. https://theragtimerumours.com/ Zie ook: https://www.europeanbluesunion.com/winners-of-the-8th-european-blues-challenge/ Hoewel al vaak werd opgemerkt na onze laatste High Tea, dat het steeds moeilijker zou worden om de voorgaande te overtreffen, kan ik jullie verzekeren dat ook dit weer een bijzonder hoogtepunt zal zijn in het lange bestaan van de Royal Limbourgh High Tea. Na vele jaren ervaring op verschillende adellijke locaties hebben we ook dit keer opnieuw gekozen voor het romantische Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, vlakbij Roermond, waar we ook vorig jaar te gast waren. Een schitterende locatie met een koninklijke ambiance. Bij mooi weer zal het optreden plaats vinden in de buitenlucht op de prachtige idyllische binnenplaats van het kasteel. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de 14e eeuwse authentieke gewelfde ridderzaal. Nergens anders vind je zo een locatie waar buiten of binnen plaats is voor ruim 200 deelnemers. Tijdens de show is de bar gewoon open en is het mogelijk om een drankje te bestellen. Je hoeft niet stil te zitten, maar kan gewoon doen waar je zin in hebt. Dansen, meeklappen, meezingen, kletsen of een wandeling. Alles kan en alles mag. Stilzitten is er niet bij. Buiten kunnen we wel 500 dames toe laten, maar binnen in de ridderzaal is de ruimte beperkt en voor het geval dat we bij minder mooi weer hiervan gebruik moeten maken, is het aantal dames die kunnen deelnemen aan dit festijn beperkt tot 200. Omdat we toch nog rekening houden met mogelijke beperkingen gaan we in eerste instantie tot een maximum van 150 dames. Het is makkelijker om van 150 naar 200 te gaan dan omgekeerd. Omdat we denken dat er voor dit fantastische festijn weer een enorme toeloop zal zijn voor deze unieke Royal Limbourgh High Ragtime Tea wordt er tot 1 februari 2021 voorrang gegeven aan chapters en dames, die het afgelopen jaar onze High Tea bezocht zouden hebben. Na 1 februari 2021 vervalt dus deze voorrang en wordt er begonnen aan het toewijzen van plaatsen, mocht je in eerste instantie op een wachtlijst worden geplaatst. Ervaring leert dat we meestal de wachtlijsten volledig konden opruimen. Let op: Omdat iedereen in Nederland, buiten het chapter Limbourgh, het deelnamegeld van 2020 is terugbetaald, moet ook iedereen zich opnieuw aanmelden, dus ook de dames die op de lijst van 1 oktober 2020 vermeld stonden !! Wel hebben die uiteraard voorkeur bij acceptatie.
Ragtime Rumours eigen productie: Stop the train I am leaving. Dit geldt misschien na 15 jaar Royal Limbourgh High Tea, maar voor de toekomstige High Tea’s blijft het: Don’t stop the train !!
Queen Minke Maring van Veerig Verder uit Zwolle is duidelijk een fan van de Ragtime Rumours. Yes! Wat een topband is dat. Deze fan reserveert alvast de datum 6 mei 2021 Minke ontmoette ze bij een optreden op 11 januari 2020 bij een huiskamerconcert van het poppodium Zwartsluis van haar dochter en schoonzoon.