Weblog van de
  Red Hats a la Limbourgh
where there is fun after fifty for women of all walks of life. We believe silliness is the comedy relief of life and, since we are all in it together, we might as well join red-gloved hands and go for the gusto together. Red Hat Ladies just want to have fun !!
Amsterdam
Donderdag 9 april waren de Limbostars uitgenodigd door onze Amsterdamse sisters. Al op het perron van het centraal station in Amsterdam werden we enthousiast verwelkomt door Queen Marloes en haar dames. Na de begroetingen vertrokken we te voet naar een koffiezaak in de oude Schreijerstoren tegenover het station.
De koffie werd geserveerd met appelgebak waar we na de lange reis wel aan toe waren. De stadsgids was ook al aanwezig. Na een klein uurtje werden we gemaand om de gids te volgen die ons van alles over Amsterdam vertelde. De gids beperkte zich tot de omgeving van de Oudezijdsvoorburgwal en de Chinese wijk. Hierna volgde een boottocht door de grachten van Amsterdam. Omdat het chapter Amsterdam de boot had afgehuurd, konden we van de gebruikelijke route afwijken. Na de tocht door de grachten gingen we naar de likeurproeverij van Wijnand Fockink deze maakte een aantal likeuren nog zelf. We konden kiezen uit een aantal likeuren om te proeven zoals, bruidstranen, appelgebaklikeur, boswandeling en nog een aantal likeuren met leuke namen.  Het was een verrassende afwisseling. Hier hebben we lekker op de binnenplaats zitten te genieten van ons likeurtje en van de zon en leuke gesprekken gevoerd met onze Amsterdamse sisters. Ter afsluiting moesten we nog een honderd meter lopen om het restaurant te bereiken waar we vriendelijk werden begroet, en hier werd een heerlijke maaltijd geserveerd. Al met al een zeer geslaagd uitje.

Nogmaals Marloes en chapter Amsterdam heel hartelijk bedankt en volgend jaar zijn wij jullie gastvrouwen we zullen het moeilijk krijgen om jullie te evenaren. (
Klik hier voor de foto's ).
Alpaca Boerderij Kaulille
Kant en Vertellingen in Horst
Donderdag 19 februari zijn we naar het kantmuseum in Horst geweest. We hebben genoten van een uitgebreide rondleiding en daarna gingen we naar de "Kasteelboerderij " Samen een glaasje gedronken en lekker gebabbeld. Nadat we genoten hadden van een heerlijk pannetje - Hongaars, Horster of Noors - wat allemaal even lekker bleek te zijn werden we verzocht naar de "Tiendschuur" te gaan ..... Alsof we terug waren in de tijd .... n hoorspel op de radio ..... zo apart ..... zo zuiver..... zo mooi VERTELTHEATER IN DE TIENDSCHUUR: Het was geweldig ..... echt ! De manier - en de muziek tussendoor -  top ! En toen naar huis ..... met het super gevoel over deze dag. Klik hier voor foto's.
Terracotta Leger Maaseik
Om twaalf uur kwamen we bij Hotel van Eijck op de markt bij elkaar om lekker even bij te kletsen. Tegen drie uur gingen we met zo'n 30 rode hoedjes naar de overkant van de markt om daar eerst een heel interessante lezing bij te wonen. Hierna konden we de schatten van Xi-An in het echt bewonderen. Fantastisch om dit in het echt te kunnen aanschouwen en dan te bedenken dat er in totaal nog maar een 10% is blootgelegd.  Een klein gedeelte hiervan is inmiddels gerestaureerd en men is hier nog jaren mee bezig om alles te onderzoeken.
Klik hier voor de foto's.
Donderdag 13 november troffen de dames elkaar in Maaseik. Behalve de limbosterren waren er ook een paar dames van het chapter Bergen (L) aanwezig om samen met ons het beroemde terracottaleger van Xi-An te bewonderen.
aantal pagina's   6
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]
Glasblazer Gerardo Cardinale
Donderdag 13 maart naar Vaals in het verre zuiden. De Queen organiseert de uitjes van noord naar zuid en van oost naar west, zo is het voor iedereen wel eens lekker dicht in de buurt. Voor de Noord Limburgers deze keer  een hele trip.
Rond twaalf uur kwamen we bij het Italiaanse restaurant Schatull bij elkaar voor een kopje koffie en een broodje. TV Valkenburg was deze keer ook aanwezig en heeft diverse dames een interview afgenomen. Het wordt in een speciaal ouderen programma uitgezonden. De Red Hat Society laat de kijker zien, dat de wat oudere vrouw nog tot alles in staat is en niet zeurt. Wij krijgen in ieder geval een dvd om op Internet te zetten. De verslaggeefster had het erg naar haar zin en overwoog om ook maar een rode hoed aan te schaffen en in het vervolg gewoon met ons mee te doen.
Tegen twee uur gingen naar de overkant waar de winkel en het atelier van de glasblazer Gerardo Cardinale zich bevindt. Hier volgde een demonstratie van de diverse mogelijkheden van het glasblazen en werden er voor onze ogen kunstwerken, zoals een vogel, een schaal en een huwelijksglas gemaakt. Met het fotograferen moest je super snel zijn want het duurde soms maar enkele seconden om van de ene bewerking naar de andere te gaan. Na afloop van de demonstratie hebben we in de winkel de kunstwerken staan te bewonderen en er werd ook gekocht.

Snel terug naar Schatull voor een kopje koffie of iets anders, want het was erg koud. Ondanks de kou is een aantal dames toch nog even gaan shoppen. Rond vijf uur was iedereen weer aanwezig en hebben we heerlijk gegeten na afloop hebben we nog lang zitten napraten. Het was weer super gezellig en kijken uit naar ons volgende samenzijn. Klik hier voor de foto's.
Speuren door Kasteel Hoensbroek
Donderdag 10 april gingen we naar Hoensbroek. We zouden ons tussen twaalf en twee verzamelen in het entresol van het kasteel, maar een aantal van ons hadden in het restaurant voor de ingang van het kasteel al een plekje gevonden en riepen steeds de andere dames naar binnen. De queen en een nog een paar chapterleden zaten netjes in het kasteel te wachten tot de dames kwamen.
Na een half uur vonden we het vreemd dat er nog niemand was en dus gingen we zelf even op inspectie en ja hoor daar zaten de dames gezellig aan de koffie op de locatie waar we 's avonds zouden gaan eten.
Tegen twee uur gingen we een speurtocht doen door het kasteel en werden we in 4 groepen verdeeld, zodat iedereen alles kon zien en aan het spel kon deelnemen. Doen kinderen het normaal in anderhalf uur, wij vonden het zo leuk, dat wij er ruim twee en een half uur over hebben gedaan.
De oplossing van het puzzelspel was: “Wie het laatst lacht, lacht het best” Helaas niemand had de uitslag goed. Wel waren er twee teams met de juiste antwoorden. Team 4 (Marianne, Mariet, Josephine, Carla en Angel) hadden ook het spiegelspel goed gedaan. Dus dames jullie wacht nog een verrassing.

Na afloop hebben we in “Het Slot”nog lekker gegeten en lang nagepraat.
Klik hier voor de foto's.  
Nouvea Tea
Kruisheren Maastricht
Donderdag 8 mei 2008
De chapter Wageningen, onze Queen Dollydot, Princess Pearl , Gravin de Cunera en ik, Lady Mechtild zijn op bezoek geweest in Maastricht. Dames, het was geweldig !!! Een onvergetelijke dag. Prachtig weer, goede trein verbinding (wel 2 1/2 uur reizen ) en onze vrolijke kleurrijke aanwezigheid zorgden voor aardig wat bekijks en leuke reacties. Al kwebbelend zochten we een mooi plaatsje in de trein, maar dat ging niet zomaar. Eerst zoeken naar een plekje waar we gevieren konden zitten, bleken we in de "stilte coupé" beland te zijn, of we maar wilden vertrekken. Toen bleken we nog het compartiment gekozen te hebben wat los gekoppeld zou worden om naar Heerlen te gaan. Weer de hele trein door gesjouwd. Kortom de stemming zat er al helemaal in ! Dolly vroeg of iemand een verslag van de dag wilde schrijven. Ofschoon ik heel geïnteresseerd naar de vlekken op de grond keek ontkwam ik er niet aan. Hierbij dus mijn verslag.
In Maastricht namen we de taxi naar het Kruisherenhotel. De taxichauffeur vroeg of wij de Leidse Sleuteltjes waren in rap Amsterdams (...eh .. in Maastricht )en wij bezweken ter plekke voor zijn charmes. Vlak voor het hotel stapten wij met veel adellijke bravoure uit de taxi, ..en onze monden vielen open. Whaw, wat een entree van het hotel, het leek wel een soort koperen-buis gang. Het hotel was gebouw in een oud klooster. Alles heel ruimtelijk en poepie sjiek. De dames die ook van modern strak, stijlvol, veel glas en aluminium en heel aparte
lichteffecten houden, nou die hebben wat gemist. Bij binnenkomst keken we onze ogen uit. Prachtig !! We kregen een rondleiding , hebben enkele kamers gezien o.a. de bruidssuite en wij waren het helemaal eens.. hier wilden wij wel een beschuitje eten. Er werd verteld over de geschiedenis van het gebouw en hoe ze het hotel gebouwd hebben zonder de architectuur van het klooster te beschadigen. Overal zag je de wanden van het klooster en de fresco's, en ook het mooie uitzicht op het strak witte binnen plein. Op het binnen pleintje werd een groepsfoto gemaakt vanuit een raampje boven in het klooster, dit had natuurlijk als voordeel dat er geen dames met een dubbele kin opde foto's stonden. (De groepsfoto is te zien op www.redhatnederland.nl  onder het kopje "foto's".)  T.V. Limburg was ook aanwezig voor opnames, die worden zondag uitgezonden. Het was wel bloedheet op die witte plavuizen. Ook de plee in de hal was strak modern met een glaswand waarop een aangepast stemmig gedicht stond en daarachter een soort gangetje waar je weer de kloostermuren zag. Je had alleen steeds het ongemakkelijk gevoel dat er zo iemand langs de glaswand kon lopen.
Na de ontvangst met koffie en een sandwich ( letterlijk nog één voor ons omdat een aantal eerder gearriveerde redhatters royaal hadden genomen en er daardoor haast tekort was- dit werd later tijdens de high tea ruimschoots goedgemaakt ) wandelden wij naar het wijnhuis Thiessen. Na ook daar een warm welkom, hebben we het één en ander gehoord over de geschiedenis van het wijnhuis, sedert 1740, en een rondleiding gehad en heerlijk in het zonnetje genoten van een glas rosé champagne. We waren eraan toe na zoveel flessen en fusten wijn gezien te hebben.
De champagne viel ook goed op onze ene sandwich na een lange reis. We kregen er helemaal lol in. We hoorden ook nog dat ze iedere 2e donderdag van de maand een soort "pruuf" avond organiseren en ook dat zagen we helemaal zitten We hebben er niet voor ingeschreven want de 2e donderdag van de maand zijn wij allemaal al bezet. Onze Rhine Town Roses avond je bij Guus. nietwaar. Zwaar teleurgesteld hebben we onze wijnhandelaar achter ons gelaten en zijn naar het hotel teruggekeerd. Daar wachtte ons een uitgebreid en heerlijke high tea waar we onze middag verder mee vulden, en waar we na de champagne hard aan toe waren. Onderwijl werden we ook weer hartelijk welkom geheten door de bekende( eh..? )couturier Jaap Rijnbende die ons een kort inzichtje in zijn leven gaf, en hoe hij als echte nicht zijnde de vrouwen goed aanvoelde in hun wat gefrustreerde zelfbeelden, hun modewensen, maar daarbij als man ook wist wat vrouwen goed stond ( en wat het kosten mag .. )Zijn motto was: iedere vrouw is mooi en wat er iets minder mooi aan is, daar is Jaap voor.Tja.ja. Hij had een collectie bij zich van overwegend sjieke kleding ( moeder van de bruid stijl ), mooie schoenen van oplopend 3 cijfers voor de komma, maar ook best wel leuke dingen erbij. Ik weet niet of hij nou zoveel verkocht heeft.., maar hij bracht het leuk. Hij leerde ons wat visueel belazeren was, dat we bij forse Jip en Jannen de coupenaad van de schouders over de Jip en Jan moeten laten lopen, dat kleine Jipjes en Jannetjes de taille moeten verhogen voor meer effect, en dat een rechte kokerrok echt niet kan, er moet coupe in gemaakt zijn. De rondingen dus, ook al heb je van jezelf al aardig wat coupe in je rok zitten. We staken er veel van op en knikten driftig naar elkaar, we hadden het zelf ook al bedacht. De bediening was aan de trage kant met de koffie en thee, en zoveel mode inzichten maakt dorstig. Dat hebben we zelf maar opgelost met een fles werkelijk verrukkelijke wijn (echt geen miswijn van het klooster). Na de mode hadden we nog entertainment van der Deutsche Sascha en een saxofonist en gingen we met heerlijke rock en roll muziek helemaal uit onze bol. De meest stijve hark kwam nog in beweging. Het swingde de pan uit, dat vond de manager van het hotel ook, en zo werd het optreden van Snake Red Shoe- Sascha kort maar heftig. We hebben erg gelachen. Onze Princess Pearl stond driftig voor de piano te dansen, de gravin zat ook helemaal in het ritme, ik dacht weer even dat ik dertig was en onze Queen hing met haar hoofd tussen de laarzen van de saxofonist op de piano! Maar we hebben het netjes gehouden! Geweldig, wat een dag. En dat alles in die prachtige omgeving. Na de organiserende Queen Annette van de Limbo Stars dik en dubbel bedankt te hebben voor de voortreffelijke dag, zijn we nog even Maastricht in gegaan, nog heel even een glaasje op het Vrijthof gedronken en toen onze taxi chauffeur gebeld die ons naar de trein bracht. In de trein hadden we niet zoveel praatjes meer. Zo'n drukke knotsgezellige dag hakt er wel in nietwaar. Doodmoe en met dikke voeten maar met de terugblik op een onvergetelijke dag arriveerden wij om 23.00 uur weer in Ede. Volgend jaar zijn wij er beslist weer bij, waarschijnlijk in de kasteel tuinen van Arcen. Lady Mechtild. Klik hier voor de foto's.
Zeilen op grootmoeders wijze
Donderdag 12 juni 2008
Het was een lange weg voor ons, vanuit “het zuiden”. De zon wilde niet schijnen op deze dag. Dat het regende was voor de rode hoedjes, mutsen en veertjes geen belemmering om te komen. De sfeer was aanwezig, zoals altijd. Maar ja, die is er altijd als de Queen er is.
Tegen 13.uur kwamen we aan in Ophoven, in de stromende regen. Een van de mooiste locaties die, deze keer Belgie, de Queen voor ons had uitgekozen. Hoe mooi lag daar het boothotel “BOTEL” op de maas….en hoe mooi lagen daar, de schepen “ONS BOMMA “ en de “ANTAROS “ op ons te wachten…. De koffie, de taart en broodjes stonden al klaar…... Het werden 2 vaarten met de “ANTAROS “ van Auctje en haar man Paul die er veel plezier aan hadden om met ons te varen. “ONS BOMMA “ mocht blijven liggen i.v.m. de weersomstandigheden, aangezien (bijna) niemand zijn zeilkleding bij zich had? Of mochten onze “rode hoedjes” niet nat worden?
De BBQ was ook zeer geslaagd. Omdat het regende lieten we ons lekker alles aanleunen en naar binnen brengen. Het werd een gezellige dag. Iedereen heeft weer kunnen bijpraten onder het genot van heerlijke drankjes, ondanks het vele water wat uit de lucht kwam vallen. Onze gastheer en vrouw Leo & Katy hadden het goed voor elkaar op hun boothotel. WIJ, Ivon en ik, hebben er in ieder geval erg van genoten.
Onze terugweg naar Belgie was gelukkig minder druk en regenachtig zodat we een kortere weg hadden en meer zicht op de weg. Wij kijken weer terug op een zeer geslaagde dag!
Lady wilma Boëtius van Emmerloot.
Klik hier voor de foto's.
Lotty's Grensland Route
Wat zijn de Limburgse dames sportief. In juni een uitje op het water en in juli zaten we op de fiets. Ik weet niet wat het is, maar als we naar België gaan, regent het meestal. Ook deze keer was er weer de dreiging van een regenbui. Achteraf viel het ontzettend mee en alleen tijdens de koffiestop barstte de bui los.
Op donderdag 12 juli kwamen we zoals gebruikelijk om 12.00 uur weer bij elkaar ditmaal in Rijckholt bij café de Riekelt waar we weer met veel enthousiasme werden ontvangen. We dronken een kopje koffie en sommige dames namen er een broodje bij. Tegen half twee werden de fietsen gebracht in voor ons bijna de goede kleur namelijk roze met grijs, het kon niet beter. Tegelijkertijd kwam ook Lotty onze gids aan met haar fiets. Lotty had voor ons een route uitgezet van 20 kilometer langs de Maas door het uiterste zuiden van Limburg in de buurt van Eijsden en een klein stukje Voerstreek in België. Om twee uur gingen we aan de toch beginnen. Een tocht vol wetenswaardigheden. Na ongeveer 1,5 kilometer stopten we
bij Kasteel Rijckholt met nog een originele Donjon dit is een soort woontoren uit de 14 eeuw. Het kasteel doet nu dienst als opleidingscentrum. Na een paar kilometer kwamen we aan de Maas en zagen we Eben Emael liggen, ook een vestingwerk aan de Belgische zijde. Ook natuurbehoud heeft hier zijn werk gedaan en hele stukken land gekocht o.a. kersenboomgaarden voor de fauna in deze streek weer zijn oorspronkelijke status terug te geven.
Als fietsend kwamen we in Eijsden waar in 1978 in de Diepstraat de opnames zijn gemaakt voor de t.v. serie “Dagboek van een herdershond” tot op de dag van vandaag is deze straat nog precies hetzelfde als tijdens de opname. Nog even op de fiets en dan is er eindelijk koffie!!! Hier had Lotty een oud pachthuis oorspronkelijk uit 1450 op het oog. De “Laathof” waar we een heerlijk kopje koffie dronken en toen begon het te regenen enkele van ons bleven stoer onder de paraplu buiten zitten de rest ging snel naar binnen.
Even wachten tot de regen was opgehouden en het laatste stukje terug naar Rijckholt. Hier kwamen we nog langs een hele oude boerderijhoeve “de Caestert”, die nog steeds als boerderij wordt gebruikt maar wel in oude glorie is gerestaureerd. Onderweg moesten de dames nog even kersen kopen. Ik ben benieuwd of deze goed zijn aangekomen.  Bij café de Riekelt hebben we afscheid van Lotty genomen en hebben wij nog gezellig met z'n alle gegeten het was weer een leuke gezellige dag. Klik hier voor de foto's.
Picknick op ”Domaine de Villers" bij Hanna en Leo Rijk.
Donderdag 14 augustus 2006
Na twee sportieve uitjes hebben we het deze maal rustig aan gedaan en hebben we een bezoek gebracht aan "Cactus Wereld" in Reuver met daarna een picknick op het prachtige landgoed van Hanna Rijk. Hanna en Leo nogmaals namens alle dames heel hartelijk bedankt voor de leuke en gastvrije ontvangst in jullie huis en tuin.

Tegen twaalf uur verzamelden we ons bij “Cactus Wereld” om daar een rondleiding en uitleg te krijgen over alle soorten cactussen. Ook Queen Thea d’Or van Nijmegen was aanwezig met haar vice Queen. Eerst even koffie drinken en gezellig bijpraten. Om 13.00 uur begon de introductie van de tuin en hierna mochten we gezellig rondlopen en al het moois bewonderen. Daarna was het tijd om weer even koffie te drinken en diegene die interesse hadden konden ook nog een kijkje nemen in de kassen, waar werd verteld hoe je de cactussen moest verzorgen. Diverse dames namen een aandenken mee naar huis.

Tijdens de fotosessie net als in Volendam met je hoofd door een bord moest de Queen er ook aan geloven. Een van de dames op de voorgrond was zo enthousiast dat ze helemaal vergat dat ze in een cactustuin was en dat er naast haar een cactus stond. Deze cactus werd er per ongeluk van af gegooid. Een hoop kabaal. De pot was kapot maar de cactus heeft de val overleeft.

Op naar Hanna waar we op de binnenplaats werden ontvangen. Hier vertelde Leo het een en ander over het ontstaan van de hoeve. Het huis en de tuin werden bewonderd. Ook hier heeft Leo de nodige anekdotes verteld. De koffie stond al klaar met appeltaart en tulband, die door de Queen zelf was gebakken.
’s Morgens vroeg hadden Hanna, Angel en de Queen alle hapjes klaar gemaakt. Hanna was de avond er voor ook al ijverig bezig geweest met de voorbereiding. Wij hebben het alleen afgemaakt en de diverse schalen opgemaakt. Angel had ook nog een heerlijke eiersalade gemaakt en Anneke had een aardappelsalade gemaakt. De foto’s spreken voor zich. Leo had voor ons nog iets in petto: de omtrek van de oudste boom van Beesel schatten en wie krijgt de grasmaaier aan de gang. Met de boom hebben we veel plezier gehad en werd met handen gemeten of de shawls van de RHS werden gebruikt deze zijn 150 cm lang. De uitslag liep van 4,90 meter tot 11,00 meter. De juiste uitslag was 5,01 meter. Dit werd door Marianne Scheres geraden. Marlou was degene die de grasmaaier aan de praat kreeg en beiden wonnen een fles wijn. Het was weer een hele leuke en geslaagde dag. Klik hier voor de foto's.
Lang geleden...
Donderdag 9 oktober 2008.  De mist trok op, de zon brak door. Een schitterende dag om een koninklijke verjaardag te vieren en om vriendinnen te ontmoeten. Via romantische dorpen door een lieflijk landschap voerde de tocht naar de tuin van een beroemde warmoezenier in Noord Limburg, waar koffie met traditionele vlaai wachtte. Toen kwamen er natuurlijk cadeautjes en bloemen en een jarige Queen Annette als stralend middelpunt. Daarna trok het bonte gezelschap Red Hats naar buiten om - gewapend met een recept - de ingrediënten voor de maaltijd te verzamelen.
Onder leiding van de chef de cuisine werden uien en look, aardperen, gele bieten, warmoes (of snijbiet) geplukt, gesneden en gerooid... De namen en ook het uiterlijk van sommige gewassen riep de sfeer op van het sprookjesboek van Grimm met tekeningen van Anrton Pieck.
Niet lang daarna stonden de bezige vrouwen - mét hoed - achter emaillen en ijzeren potten en pannen, gevuld met de verse spullen, kruiden en specerijen. Denk daarbij nog olijfolie, wijn en room en het is niet te verwonderen dat in een mum van tijd de pruttelende mengsels de heerlijkste geuren verspreidden. In de ene hand de pollepel en in de andere een glaasje op de gezondheid van Annette, geluk is heel gewoon.
In opperste stemming werd het royale viergangen-menu bereid. Aan de lange keukentafel, onder veel gelach en vriendschappelijk gebabbel liep de heerlijke dag ten einde.
Speciale dank aan Angel, die de dag voorbereidde en zorgde voor de vele extraatjes. Ook dank aan Annette. Haar stijl bepaalt immers hoe de sfeer onder haar hofhouding is. Vriendschappelijk en positief. Elly Vorsterman

[klik hier voor foto's verjaardag]  [klik hier voor foto's vergeten groenten]
Bezoek aan Sabic
8 januari 2009
Op uitnodiging van de vorige directeur van Sabic mochten de dames van de Red Hat Society de petrochemische fabrieken bezoeken. Sabic de vroegere DSM is nu een high tech industriegebied dat zwaar bewaakt wordt.
We mochten op het terrein zelf geen foto's maken, maar de secretaresse Esther Dirks was zo lief er voor ons wel een paar te maken. We hebben uitleg gekregen wat er gemaakt wordt en hoe die processen verlopen. Een NAFTA kraker bezocht aan de meet en regelkamer hebben we een bezoek gebracht en aan de maquette van het hele terrein. Hierna zijn we met de bus over het hele terrein gereden. Een enorm groot gebied en geweldig interessant. De hele rondleiding duurde bijna 3 uur. Het terrein wordt doorkruis door de A75 en de A2 loopt er langs. Als je er nu langs rijdt kijk je er toch heel anders tegenaan. Tegen half vijf hebben we afscheid genomen en zijn naar het authentieke restaurant de Conincx in oud Elsloo gegaan voor onze Nieuwjaarsborrel en hier hebben we ook wat gegeten. Vanwege het slechte weer hebben we het niet laat gemaakt.
Klik hier voor de foto's.
Kerststukje maken .......
18 december 2008
Normaal gesproken hebben wij in december geen uitje maar omdat de Queen deze keer niet met vakantie ging hebben we toch maar iets georganiseerd. In eerste instantie wilden we naar een kerstmarkt toegaan maar de dames in het midden en zuiden van Limburg hadden daar niet zoveel zin in omdat ze al vanaf half november midden in de kerstmarken zitten. Uiteindelijk werd eer besloten om maar een kerststuk te gaan maken. Mieke van Uden had een bloemsierkunstenares gevonden, die bereid was voor ons iets origineels te bedenken. Bij Mieke werden we in het atelier ontvangen met koffie, thee, soep en broodjes. Mieke en Chris bedankt voor al die gastvrijheid. In colonne reden we naar de haven van Wansum waar Gemma onze bloemiste een ruimte had. Ook hier werden we weer ontvangen met koffie en vlaai. Ook al was de opkomst niet zo groot we hebben een schitterend stuk gemaakt. Verschillende dames hebben nog een extra bloemstuk gekocht. Klik hier voor de foto's.
Donderdag 9 maart hebben de Limburgse rode hoedjes het meest aaibare uitje meegemaakt. We hebben een bezoek gebracht aan een alpaca boerderij. De eigenaar vertelde enthousiast over het ontstaan van zijn bedrijf en zijn liefde voor deze dieren. Op dit moment had hij 90 alpaca's en kende ze allemaal bij naam. Zelf wie de vader en de moeder waren van de alpaca's die bij hem geboren waren. Op naar de stallen waar wij ook de alpaca's mochten knuffelen. Iedereen vond het geweldig en er zijn zelfs dames die op zoek zijn naar 2 alpaca's voor bij hun in de tuin.
Hierna hebben we nog een bezoek gebracht aan de beeldentuin van koperwerker Vaesen hier gaan we zeker nog een keer naar toe maar dan in de zomer. Natuurlijk hebben we na afloop weer gezellig zitten eten en tegen 20.00 uur zijn we naar huis gegaan. (Klik hier voor foto's)