Weblog van de
    Red Hats Limbourgh
where there is fun after fifty for women of all walks of life. We believe silliness is the comedy relief of life and, since we are all in it together, we might as well join red-gloved hands and go for the gusto together.

Red Hat Ladies just want to have fun !!
Mieke and Friends
In augustus hebben we een bezoek gebracht aan de gemeente Gennep in het noorden van Limburg. We maakten een stadwandeling met een hele leuke gids, Willie Michels, die ons van alles vertelde over de stad Gennep en het belang van de stad in de late middeleeuwen.
We bezochten het stadhuis, de raadszaal en de stadswallen. Ook werden we verrast door de stadsdichter, die 2 gedichten voordroeg en ons bij zijn huis ook nog een glaasje jus d'orange aanbood. Wat lief en we waren er allemaal aan toe want de weergoden hadden ons ook deze maal niet in de steek gelaten. Nadat we hem bedankt hadden gingen we weer met frisse moed verder en om 16.00 uur bracht Willie Michels ons naar het museum van Gennep het "Petershuis".  Hier had Mieke van Uden de expositie "Mieke and friends". Helaas was Mieke zelf niet aanwezig, maar 2 van haar kunstzinnige vrienden Theo Houben en Geert Jans lieten ons de expositie zien en gaven nog de nodige uitleg. [ klik hier voor foto's ]
RHS Fjorden cruise
Op zondag 3 juli 2011 scheepten zich bijna 200 dames van de Red Hat Society uit Nederland en Belgie zich in voor een schitterende 7 daagse cruise naar de Noorse fjorden op de Ryndam van de Holland America Line.
Een groot aantal dames uit Limburg werden uitgezwaaid door duizenden mensen op de Kop van Zuid in Rotterdam en vertrokken met de Ryndam en prachtig weer over de Nieuwe Waterweg naar de Noorse Fjorden.

Een fraai en
humoristisch verslag is ook deze keer weer gemaakt door de Queen van het Chapter Festina Lente uit Alkmaar een bijna 500 foto's staan op internet.
Een nieuw jaar
       een nieuw begin.
Na onze rustperiode van december zijn we het jaar 2011 op donderdag 13 januari in het zuiden van Limburg gestart met onze Red Hat activiteiten. Wilmien Coumans kwam met het idee om het Bonnefantenmuseum in Maastricht te bezoeken.  Een uitstekend idee waar we graag gebruik van hebben gemaakt
Helaas kon Wilmien zelf niet aanwezig zijn. Wilmien had er voor gezorgd dat we een geweldige gids Andre tot onze beschikking hadden en Andre vertelde niet zo veel over de kunstcollecties maar over het Bonnefanten museum zelf. Het ontstaan, de architectuur en de bouwkundige aspecten. Dit was bijzonder interessant en vele dames zullen zeker nog eens terug gaan. Na afloop werden we opgevangen door een stadsgids en deze dame vertelde ons allerlei leuke dingen over het oude Maastricht met een tussenstop bij de "Kniespiep" voor onze nieuwjaarsborrel. Er werd natuurlijk ook nog een bezoekje gebracht bij "De onze Vrouwe Basiliek", daarna het "Vrijthof" overgestoken naar de Tongersestraat waar we bij Chez Jacques zijn gaan eten. Natuurlijk werden we hier gastvrij ontvangen en ontzettend verwent met een heerlijk diner. Maria en Jacques bedankt voor jullie inzet en jullie gastvrijheid. Het was weer een zeer geslaagd uitje. [ klik hier voor foto's ]
Ladies in Jail
Op donderdag 11november waren we uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de vrouwengevangenis "Ter Peel" bij Sevenum. In het gevang werden we ontvangen met koffie of thee met iets lekkers erbij.
Wat een ervaring. Ik moet mijn mening toch duidelijk bijstellen wat betreft dat een gevangenis een hotel is. Ik heb diep respect voor de gevangenis directeur Rien van de Broek en zijn medewerkers hoe deze met de vrouwen en vooral de kinderen omgaan.
Picknicken bij Tongeren
Op 9 september zijn de Limbostars naar het zuiden gereisd en wel naar Tongeren de oudste stad van Belgie. We ontmoetten elkaar gezellig op een van de terrasjes op de Markt van Tongeren. Tegen twee uur kwamen de gidsen ons ophalen voor een rondleiding door de oude stad. We bezochten de kathedraal, een begijnhofje, en wat authentieke straatjes. Heel erg gezellig en leuk.
Om vier uur moesten we de gidsen vaarwel zeggen en zijn we met onze auto’s voor de jaarlijkse picknick naar Wilma in Glons-Bassenge gereden, waar we werden verwelkomt in het portiershuis met allerlei lekkernijen. Wilma was de hele dag bezig geweest met assitentie van Ann om alles te verzorgen.

Chapeau Wilma en Ann voor alle goede zorgen het was een geweldige dag. Ook de brocante was een heel leuk idee. [klik hier voor foto's]
aantal pagina's  8
[1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]
Eerste Lustrum
Op 14 oktober hebben we ons eerste lustrum van de Red Hats Limbourgh gevierd. Deze keer was het een thuis wedstrijd voor de Queen, want we brachten een bezoek aan de “Lommerbergen” wat voor haar op loopafstand is.
Het weer liet ons niet in de steek en met de GPS aventure walk waren we even bezig, vooral Jos en de groep want die waren te ongeduldig om de aanwijzingen op te volgen. Na afloop hebben we lekker op het terras van “La Plaza" gezeten en hierna gezellig gegeten. De Queen werd door haar dames verschrikkelijk verwend, met een schitterend bloemstuk, een heel aparte shawl, een ketting, een sculpture van natuurlijk een red hat Lady, een dienblad met kopjes en nog wat andere leuke kadootjes. Hier geldt zeker een extra dank je wel aan Angel Jansen en aan Mieke van Uden. Dames heel heel hartelijk bedankt. Ook van bevriende Queens mocht ik ook nog eens kado’s ontvangen. Een mooie shawl van Queen Monique en van Koningin Chaotica en Queen Yel een prachtig bloemstuk en nog wat lekkernijen uit het hoge noorden..Dames op naar de volgende vijf jaar met naar ik hoop evenveel plezier. [klik hier voor foto's]
Limbostars in beeld ....
Tijdens ons bezoek aan TV Limburg op donderdag 10 februari 2011 zijn een aantal Limbosterren even in beeld geweest bij het programma "Limburg Vandaag"

Je kunt dat vinden door op de volgende link te klikken:
TV Limburg 10 februari deel 2.

Je moet wel even wachten, want we zitten aan het eind van het filmpje.
Workshop Vilten in Sevenum
Donderdag 10 maart 2011, direct na het carnaval aan de slag. Queen Lidy van de chapter Bergen had ons uitgenodigd voor een workshop vilten. Helaas was de opkomst erg laag. Wat hebben we ons best gedaan, eerst de wol in een patroon neerleggen op een matje, dan met water en zeepsop kneden en dan proberen het geheel weer droog te krijgen. Maar na afloop hadden we allemaal een mooie corsage en de kralen om een ketting te rijgen. Lidy bedankt voor het uitje.
Wandelen in de Meinweg
Op 14 april hebben we een bezoek aan het nationaal park 'De Meinweg "gebracht.  Door onze gids werden we wegwijs gemaakt over het ontstaan van het meinweg gebied. Vroeger was de Rijn en Maas één grote rivier en in de loop der tijd de Maas zich meer naar het westen verplaatste en de Rijn meer naar het oosten. Dit is nog steeds te zien aan de kiezelstenen die zijn achtergebleven. De kiezelstenen van de Rijn zijn wit afkomstig uit de Alpen en die van de Maas zijn grijs afkomstig uit de Ardennen. Ook de ontwikkeling van de mijnen is nog goed te zien. Veel aangeplante dennenbomen  voor het hout van de mijnen zijn nog aanwezig, terwijl de oorspronkelijke vegetatie eiken en berkenbomen waren. Ook door de bruinkoolwinning aan de Duitse kant  van het  Meinweg trekt zijn wissel op dit gebied. Er wordt daardoor veel water uit dit gebied onttrokken en dit komt niet ten goede van de adder populatie. Waren er een paar jaar geleden nog een paar duizend adders geteld op dit moment zijn er nog een paar honderd geteld.  De adder heeft een vochtige grond nodig.

De gebouwen van de toen in ontwikkeling van de mijnen zoals een waterstation staan er nog steeds. Iedereen die aanwezig was, heeft genoten van de wandeling en zelfs de weergoden waren heel lief voor ons.

Na afloop van de wandeling moesten we champagne proeven voor de Royal Limbourgh Asperge High Tea op 12 mei a.s., die mij door "Galerie De Hoeve" was meegegeven. Natuurlijk hadden we daar geen bezwaar tegen. De keuze was een droge champagne of iets zoeter. Gekozen werd voor de iets zoetere. Na afloop hebben we nog genoten van een etentje in het romantische Kasteel Daelerbroeck, wat vlakbij de Meinweg ligt. ( klik hier voor foto's )
Royal Limbourgh Asperge High Tea
Donderdag 12 mei 2011 hebben we voor de zesde maal weer onze inmiddels beroemde Limburgse High Tea gehouden. Deze maal hadden we gekozen voor Galerie de Hoeve in Venlo, waar ook dit jaar de zon volop scheen.

We werden ontvangen op de ruime en mooie binnenplaats van Galerie de Hoeve met koffie en cake. Om twaalf uur stonden de koetsen voor en zijn we naar het Zwarte Water gegaan een prachtig natuurgebied bij Venlo. Bij één van de idyllische vennen van het Zwarte Water werd een tussenstop gemaakt, waar aan de prachtig gedekte tafels, midden in de natuur, een sandwich en een glas champagne werd genuttigd.
Een heel aparte ervaring. Met nog een leuke tocht door dit fraaie gebied, keerden we weer terug in Galerie de Hoeve voor een zeer aparte High Tea, waar het vele zoet was aangepast met ons witte goud, de asperge. Als verassing, kwam onze huistroubadour Peter van de Water nog langs om het geheel muzikaal te omlijsten. In deze fantastische ambiance genoten we van onze High Tea, die werd afgesloten met een verassend asperge ijs.
Tegen vijf uur keerde iedereen huiswaarts en de vele complimenten die we kregen wil ik ook graag delen met galerie de Hoeve. [ klik hier voor foto's ]
Maasmechelen Village
Donderdag 9 juni 2011. Wat was er weer een leuk uitstapje georganiseerd! Het begon al in de ochtend dat ik verschoot (verbaasd was op zijn Belgisch) over Maasmechelen Village. Ik heb nooit geweten dat het zo groot was daar. En ik maar zoeken waar het was. Gelukkig belde Ivon me, waar ik bleef, en heeft me de weg gewezen naar de parkeerplaats. Tegen 12.00uur was er ontvangst bij "Cellini Gastronomia". Het hele terras zat vol met lunchgangers en we werden dus echt ontvangen. Het was natuurlijk niet zo moeilijk om op te vallen in onze paars/rode kleedjes (jurkjes op zijn Belgisch) met kleurrijke hoedjes in alle vormen.
Tegen 14.00uur gingen we naar binnen en begon de "styling masterclass". We hebben in grote lijnen advies gehad welk type van het seizoen we kunnen zijn: lente, zomer, herfst of winter. En welke kleuren er dan het beste bij ons passen. Ook kregen we tips over het dragen van kettingen, schoenen, tassen en kleuren, die ons dan ook beter doen uitkomen. Het werd een mooie, informatieve, middag. Daarna werden we "losgelaten" in het winkelcentrum. Daar hadden daar we geen moeite mee. Er werd van alles gepast en gekocht.  Tegen 17.30uur werden we weer, bij "Cellini Gastronomica" verwacht voor het aperitief en daarna aan tafel. We werden ontzettend verwend. Allereerst kregen we een lekker glaasje vino (wijn) aangeboden door de eigenaar. Dan begonnen we met de primo piatto: een anti-pasti, zo lekker! Daarna secondo piatto: tre sorte di pasta (3 soorten pasta) heerlijk klaargemaakt, op een prachtig bord geserveerd. Wederom heerlijk.  Voor enkele onder ons teveel maar....beter teveel dan.... Als "dolce" een heerlijke cappuccino. Nadat ik de eigenaar en de medewerkers een groot compliment had gegeven, in het Italiaans, kon de avond niet meer stuk. Wij zijn allen blij naar huis gegaan. [ klik hier voor foto's ]

HET WAS WEER EEN SUPERDAG! BEDANKT ANNETTE!
Hartelijke groeten voor iedereen.
Wilma Boëtius van Emmerloot
Loei Gezellig met de BBQ
Wat was er donderdag 8 september, weer een geweldige leuke dag georganiseerd! Ik weet zeker dat ik dat namens iedereen kan schrijven...

We werden heel goed ontvangen op het meest geautomatiseerde melkveebedrijf "Loei gezellig" in het dorpje Ospel. "Loei gezellig" is een vernieuwd concept voor de melkveehouderij. Bij binnenkomst was alles "roodgekleurd". Precies onze kleur,heel toevallig. Er werd een zeer indrukwekkend verhaal verteld door de boer. Dat kon je wel merken door de stilte die er viel toen hij aan het vertellen was over het melkveebedrijf. Ook de rondleiding deed velen onder ons verbazen. Dat bijna alles wordt overgenomen door de robbottechniek. Het was reuze leerzaam om dit te horen en met onze eigen ogen te kunnen zien. Wij konden niet wegkomen, zeker toen we te horen kregen dat we het jonge kalfje nog mochten bewonderen. Er werden vele foto's gemaakt toen de boerin het kalfje in haar armen droeg.
Daarna reden we naar de boerderij van Mieke Zuijdgeest in Weert. De BBQ stond al, roodgloeiend, op ons te wachten. Een huisvriend van Mieke roosterde ons vlees. Hij was vrolijk met zijn grote paarse hoed op zijn hoofd. Mieke en haar echtgenoot stonden al klaar om ons te ontvangen.
Op een mooie gedekte tafel stonden verschillende salades.Het feest kon beginnen.Dit is nu echt het buitenleven meiden, lekker in de open stal eten tusssen het open haardhout,de rook,de lekkere roosterlucht, de kweeperen, de uien en de schapen. We hebben heerlijk gesmuld van alles en gedronken van de lekkere, bijpassende wijn. Jammer dat het zonnetje zich niet liet zien....maar dat mocht de pret niet drukken.

Mieke, namens iedereen hartelijk dank voor je geweldige gastvrijheid! Wij zijn erg benieuwd wie er, volgend jaar september, de gastvrouw wil zijn..... [ Klik hier voor foto's ]

Hartelijke groet. Wilma Boëtius van Emmerloot
Vieren 6 jaar Limbostars
    met Fortuinjagen in Swalmen
Op de eerste plaats wil ik alle Limbo stars bedanken voor de mooie en leuke cadeaus die ik heb mogen ontvangen voor mijn verjaardag en die van onze chapter. De vaas was waanzinnig mooi de truffels waren heerlijk, de voerbakjes voor Aloka, de kat zijn in gebruik, de rieten kop en schotel met planten staan voor het raam. Ook mijn hartelijke dank voor alle andere cadeaus die ik heb gekregen.
Een bedankje voor Angel Jansen, Rini Joosten en Anya Schmeitz voor alle goede zorgen en het organiseren hiervan.

Het moest weer iets bijzonders worden om onze verjaardag te vieren en uiteindelijk kwamen we  uit bij Break Out evenementen in Swalmen en viel de keus op fortuin jagen. Het was jammer dat de opkomst niet zo groot was, want wat we hebben een plezier gehad. Alle complimenten voor Break Out evenementen, die het speciaal voor ons een programma hadden gemaakt. Eerst moeten we de toren verplaatsen met behulp van de mannen van Break Out. Boogschieten heb ik altijd al een willen doen. Karaoke geweldig leuk, met de groep een toneelstukje spelen, zaklopen en uiteindelijk op een houtblok de spijker er zo diep mogelijk in slaan. Queen Valentina uit Rotterdam gaf de genade klap zodat op het laatste moment haar groep won en een oorkonde in ontvangst mocht nemen. De dames die aanwezig waren hebben het alle erg naar hun zin gehad. We gaan er met z'n alle weer een heel fijn jaar van maken. [
klik hier voor foto's ]
Royal Surprise
Op donderdag 10 november werd ons een koninklijke verrassing aangeboden door Miriam Maaskant. Miriam heeft een enorme en bijzondere hoedenverzameling en zij wilde deze graag aan onze dames tonen, maar het moest een verrassing blijven. Wat waren de dames nieuwsgierig en dus vooraf tegen niemand verteld wat we zouden doen. Geweldig om de nieuwsgierigheid zo te prikkelen.
Eenmaal bij Miriam aangekomen werd het een fantastisch evenement met een heel andere kijk op hoeden. Twee dames, Angel Jansen en Jos Gerritsen, werden door Miriam uitgekozen als model. Zij kregen een tiental hoeden op hun hoofd gezet, waaronder heel bijzondere en dure hoeden.

Miriam verhuurt hoeden en heeft dus een hele grote collectie. We werden getrakteerd op koffie met iets lekkers erbij, een ouderwets glaasje advocaat met slagroom en een glaasje wijn met diverse hapjes. Miriam nogmaals heel hartelijk bedankt voor deze leuke middag. Tegen het einde van de middag was er nog een apart zaaltje, waar we nog hoeden konden kopen. Iedereen was tevreden en we kijken terug op een heel gezellige en leuke middag.
[
klik hier voor foto's ]
Lang Leve de Lingerie
Op donderdag 10 januari zijn we naar het Museum van de vrouw in Echt geweest waar een expositie was over de lingerie van de vrouw sinds 1850. De expositie was bijzonder leuk en we kregen van alles te zien wat er onder de kleding door de vrouw werd gedragen. Na afloop was er een soort kleedkamer waar je zelf nog kledingstukken kon passen en showen voor de andere dames.
Onze keus was snel gemaakt de petticoat, de keu en de waaierrok en vooral de leuke gebreide slipjes van die tijd waren onze favoriet. Jammer dat er weinig foto's gemaakt zijn en waren er een paar maar helaas waren deze niet scherp genoeg om op onze site te plaatsen.

We hebben ons reuze geamuseerd na afloop van ons museum bezoek zijn we aan de overkant naar restaurant 't Genot gegaan en hebben daar onze nieuwjaarsborrel genuttigd. Het was weer een goede en leuke start van een heel gezellig nieuw Red Hat jaar. [klik hier voor foto's]
Hummeltjes
Donderdag 9 februari 2012 hadden we weer een zeer geslaagde bijeenkomst van de rode hoedjes, “de redhatlimbostars.”

Wij zouden naar het museum het Land van Valkenburg gaan om werken van Berta Hummel te gaan bekijken. Op de vraag of iemand ook eens een stukje voor de weblog zou willen schrijven, neem ik de pen in de hand en stuur jullie ook een paar foto's als aandenken aan deze mooie, koude dag in februari.
Het begon allemaal met het rijden naar Valkenburg. Ik moest niet vergeten op de GPS in te typen dat ik naar Valkenburg in Limburg moest, anders zat ik al op de weg richting Wassenaar, naar dat andere Valkenburg. Daarna opletten waar de goede parkeerplaats was waar ik ook een hele dag kon parkeren  en….niet vergeten om 10 euro aan kleingeld mee te nemen voor de meter… Nou, ik ben ondanks de kou en de obstakels in het dorp goed en glijdend, tegen 13.00uur, aangekomen bij lunchroom”de koffiepot”. De gastvrouw en onze Queen Annette ontvingen ons met heerlijke koffie en taart.

De opkomst van de Redhat-lady's was met 20 goed te noemen in dit winterse weer. Nadat we wat bijgepraat hadden gingen we, tegen 14 uur, naar het museum, het voormalig authentieke gemeentehuis. De directeur van het museum stond ons al op te wachten bij de deur. Hij heeft ons een rondleiding gegeven door het museum en veel verteld over het leven van de Duitse kunstenares Berta Hummel, die wereldwijd bekend was door de Hummelfiguren. (Zij leefde van 1909-1949) 76 jaar na de eerste productie zijn deze nog steeds populair. Speciaal voor deze expositie werden zestig werken van haar, vanuit het Hummelmuseum in Duitsland, overgebracht naar Valkenburg. Hummelfiguren zijn met kleuren beschilderde beeldjes van kinderen, afgebeeld in hun leefwereld. Minder bekend is dat Berta Hummel een veelzijdig kunstenares was, die aandacht verdiend voor al het prachtige dat ze ons heeft nagelaten, zoals haar bloemenstillevens in waterverf, haar portrettekeningen, landschappen en stadsgezichten. In de museumwinkel konden we kaarten kopen en mooie boeken over haar werk. Ook lagen er prachtige boeken over Limburgse kunstenaars, historie en geologie. In de vitrines zagen we verrassende, unieke sieraden en objecten, gemaakt door kunstenaars. Ook konden we nog even kijken naar een tentoonstelling van Charles van Eyck (1897-1983) Op de 1e etage keken we nog naar de tentoonstelling ”Van krijttijd tot Cuypers”. Deze waren ook zeer de moeite waard. Tegen 17.00uur waren we weer in lunchroom”de Koffiepot” waar we voortreffelijk hebben gegeten.

We konden kiezen voor een heerlijk visje, varkenssaté, of een vegetarisch slaatje met natuurlijk heerlijke Limburgse frieten. Met een heerlijk drankje, aangeboden door onze Queen, kon de dag niet meer stuk. Na het diner zijn we dan ook heel tevreden naar de parking gegleden. Het was dus oppassen geblazen omdat er ijzel was op de weg. Ik ben gelukkig weer goed in het Waalse Glons-Bassenge aangekomen.

Lieve Queen, namens alle dames, heel hartelijk dank voor deze mooie en vooral leerzame dag. We kijken nu al uit naar het volgende uitstapje. [
klik hier voor foto's]

Hartelijke groeten, Lady Wilma Boëtius van Emmerloot